Articles d’interès

 

 LA COMUNICACIÓ EN LES DIFERENTS FASES DE LA DEMÈNCIA:

En el curs de la malaltia d’Alzheimer, el llenguatge anirà experimentant una sèrie de canvis que provocaran alteracions progressives en la capacitat d’expressió i de comprensió del malalt. Això es traduirà, alhora, en la necessitat d’adaptació de les persones del seu entorn per tal de trobar noves formes de relacionar-s’hi. (Continua llegint)

 

BENEFICIS DE L’ESTIMULACIÓ COGNITIVA EN LA MALALTIA D’ALZHEIMER:

L’Alzheimer és un tipus de demència que sol iniciar-se amb una pèrdua de memòria, que va accentuant-se amb el pas del temps. Inicialment els signes que ens fan sospitar l’aparició de la malaltia es centren en la presència de preguntes o comentaris repetitius, alguns episodis de desorientació quan el nostre familiar ha de desplaçar-se a llocs poc habituals, oblits de cites o encàrrecs i dificultats per trobar les paraules adequades. (Continua llegint)

 

PRIMERS SIGNES D’ALARMA A LA MALALTIA D’ALZHEIMER:

Amb freqüència els primers signes d’aparició de la malaltia d’Alzheimer passen desapercebuts per a l’entorn de la persona que la pateix. Atribuïm a l’edat certs errors, que no necessàriament es donen sempre amb el pas dels anys.

Si bé és cert que una persona gran processa la informació d’una manera més lenta, pot tenir més dificultats en la denominació o en la fluència del seu discurs i pot tenir de forma gradual més problemes de memòria a curt termini; hi ha altres moltes funcions que es mantenen estables sense que es produeixi un deteriorament significatiu. Com puc detectar doncs, que se està produint realment un deteriorament de les capacitats cognitives? (Continua llegint)